top of page

Re-integratie & Advies

Een zorgvuldige voorbereiding helpt - zowel voor de nabestaande, als voor de werkomgeving - om

van het weer aan het werk gaan een goede ervaring te maken. 

Begeleiding medewerker

Na een ingrijpende gebeurtenis als het verlies van een dierbare is het een hele klus om het ‘normale’ leven weer op te pakken. Dit geldt nog scherper na een zelfdoding. Je kunt je emotioneel labiel voelen, of verminderde aandacht en focus hebben. Je slaapt misschien slecht. Misschien verzet je je tegen de nieuwe werkelijkheid. Misschien ben je boos. Contact met anderen kan lastig zijn, ze vragen vaak precies naar de dingen waar je het liever niet over hebt. Misschien blijf je in je gedachten de gebeurtenissen maar rond- en ronddraaien. Kortom, je bent nog helemaal niet met je hoofd bij je werk. 

 

Toch is het weer (gedoseerd) oppakken van je werk helpend in je rouwproces. Ritme en regelmaat helpen je om jezelf te hervinden. Je collega’s weer spreken is aanvankelijk misschien moeilijk, maar het is ook goed om te merken dat mensen met je meeleven. Het weer actief zijn en voelen dat je ertoe doet, kan je goed doen.

Een zachte landing terug op de werkvloer vraagt een aantal zorgvuldige voorbereide stappen. Denk bijvoorbeeld aan het eerste contact met je leidinggevende, het maken van afspraken en het vormgeven van je eerste werkdag. Het is goed om te beseffen dat een groot verlies voor je leidinggevende en voor je collega’s ook geen dagelijkse kost is. Zij weten vaak niet wat ze wel of niet tegen je kunnen zeggen, of ze je vragen mogen stellen, en hoe ze je kunnen steunen. Het helpt hen als jij duidelijk kunt aangeven wat voor jou prettig is. 

 

De terugkeer op het werk is een belangrijk moment. Ik kan je helpen met de voorbereiding daarvan. Daarmee leg je zelf de basis voor een terugkeer die voor jou - én voor je leidinggevende en collega’s – een goede ervaring is. 

Begeleiding organisatie en leidinggevende

​ 

Wanneer iemand binnen je afdeling of team te maken krijgt met een ingrijpend verlies, heeft dit invloed op zijn of haar rol als werknemer, collega en teamgenoot. In sommige gevallen heeft het zelfs invloed op meerdere collega’s in het team.

Na een zelfdoding kan de schok in het hele team voelbaar zijn. 

De begeleiding van een collega in het weer oppakken van het werk kan op verschillende manieren. Een zorgvuldige begeleiding schept de juiste voorwaarden voor een goede ervaring voor alle betrokkenen. Het helpt als zowel de collega waar het om gaat als de teamleden weten in welke stappen het terugkeren vorm krijgt, waar zij met vragen of zorgen terecht kunnen en welke gelegenheid er is om betrokkenheid te tonen.

 

Ik begeleid leidinggevenden in het vormgeven van een zorgvuldig terugkeertraject van een medewerker. Ik adviseer HR- en personeelsmanagers, en bedrijfsartsen.

bottom of page